Duurzame leefomgeving voor Zoeterwoude door Kalliste

Geplaatst op 23 jan. 2017

Op 10 november jl. is de gunning van het project Verde Vista Plas aan Kalliste Woningbouwontwikkeling definitief geworden. Kalliste ontwikkelt en realiseert 24 twee-onder-één-kapwoningen met een hoge GPR-score gelegen aan de Stadhouderslaan te Zoeterwoude.
Het project ‘Wonen in de Watertuin’ is aan de achterzijde aan de toekomstige Verde Vista Plas gelegen.

In het coalitieakkoord is duurzaamheid een belangrijke speerpunt van de gemeente Zoeterwoude. In het project Verde Vista Plas wil de gemeente haar groene en duurzame imago handen en voeten geven. Een hoge GPR-score en een bijdrage aan de lokale biodiversiteit zijn daarom onderdeel van het project ‘Wonen in de Watertuin’.

Kalliste profileert zich al jaren vanuit haar eigen overtuiging als duurzaam ontwikkelaar. Zo zijn er EPC 0 woningen gerealiseerd onder de naam ‘klimaatakkoord’ in haar projecten in onder andere Utrecht, Rotterdam en Oostzaan. In december 2016 lanceert zij een onderscheidend Nul-op-de-Meter-woonconcept onder de naam FITWONEN. Een concept ontwikkelt vanuit de woonbeleving van de toekomstige bewoners. Ook sociale duurzaamheid is één van de pijlers van Kalliste. Zo plaatste zij onlangs nog een social sofa met de gemeente Utrecht in Hoge Weide (Leidsche Rijn) en verzorgde zij een actieve bijdragen aan het revitaliseren van het Beatrixpark in Schiedam.

Over Zoeterwoude, Verde Vista Plas
Het project is een voortvloeisel uit het project W4: de aanleg van de verdiepte en verlengde A4 onder de Oude Rijn, en onderdeel van het stedenbouwkundig plan Verde Vista Meerburg. Het project ‘Wonen in de Watertuin’ is aan de achterzijde aan de toekomstige Verde Vista Plas gelegen. In het water worden diverse natuureilandjes gerealiseerd. Het wijkje heeft aan één zijde speelgelegenheid voor kinderen en aan de andere zijde een groenstrook tegenover de bestaande woningen van de Stadhouderslaan.

Over Kalliste, Wonen in de Watertuin
Kalliste ontwikkelt woningen volgens haar beproefde WijzerWonen-concept. Binnen de bewezen kwaliteit van de stedenbouw en architectuur denken geïnteresseerden mee over de ontwikkelingen van de woningen en de woonomgeving. In de woonworkshop worden woonwensen van toekomstige bewoners opgenomen in het ontwerp. Deze eigenwijze manier van ontwikkeling komt voort uit de visie van Kalliste: ‘Als ieder individu uniek is moet zijn woning dat ook kunnen zijn’.

Geïnteresseerden voor een koopwoning in het plan ‘Wonen in de Watertuin’ in Zoeterwoude kunnen zich via zoeterwoude@kalliste.nl alvast aanmelden. Zeer binnenkort komt de website www.wonenindewatertuin.nl online waarop geïnteresseerden meer informatie kunnen vinden en zich via het interesseformulier kunnen aanmelden. De eerste Woonworkshop zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 plaatsvinden. In het voorjaar van 2017 verwacht Kalliste de woningen in verkoop te brengen.

Contactpersoon

1
Ruud de Hoogt
Projectontwikkelaar
088 - 100 95 00

Bel mij terug

Volg ons op Facebook

Wonen in de Watertuin
is een ontwikkeling van:

Logo_Kalliste_Groen_RGB.gif

 

Makelaar:

Fides - ERA - NVM - Telefoonnummer Nieuwbouw_zonder TEL klein.jpg

 

Aannemer:

Logo Giesbers Wijchen.JPG

 

Architect:

loko_architecten.gif

 

Financieel adviseur:

20170327 logo CombiNed KLEIN.jpg