Michel en Vanessa gaan Wonen in de Watertuin

Geplaatst op 22 nov. 2017


“Je kunt héél veel zelf bepalen!”

Bijna tien jaar geleden verhuisden Michel en Vanessa naar een heerlijk nieuwbouwhuis aan de rand van Leiden. Ze wonen in een gezellige buurt, gelegen op tien minuten fietsen van het centrum van de stad. Hun zonen Sven en Bram zitten op een leuke school, de sportvereniging is in de buurt en Michel kent een mooie route naar het park om hond Benson uit te laten. Daarnaast zijn ze met vijf minuten op de A4 en N11. Alle gezinsleden hebben het hier prima naar hun zin. Het ideale plaatje is compleet, zou je zeggen.
Toch gaat de familie Nederstigt begin 2019 verhuizen; ze hebben hun droomwoning weten te bemachtigen in het nieuwbouwproject ‘Wonen in de Watertuin’ op nog geen driehonderd meter afstand van hun huidige huis.

Op slag verliefd
Vanessa kwam het project tegen op Facebook: “Het begon gelijk te kriebelen, ik was meteen verliefd!” Ze kreeg de sfeervolle en ruime twee-onder-een-kap woningen met een mooie tuin aan het water niet uit haar hoofd. Ze wist Michel te overtuigen om mee te gaan naar de eerste informatiebijeenkomst over het plan, een woonworkshop. “Het was een leuke bijeenkomst, de woningontwerpen bleken nog niet definitief te zijn, dus we konden aangeven wat wij mooi en belangrijk vonden, bijvoorbeeld de indeling van de keuken of de kleur van de stenen.” Bij de volgende bijeenkomst werden de aangepaste woningontwerpen gepresenteerd en het leuke was dat veel van de voorkeuren van Michel en Vanessa hierin waren opgenomen. Dankzij een gesprek met de financieel adviseur van de Regiobank wisten ze al dat de aankoop van een nieuwe woning financieel mogelijk was, dus het paar besloot zich voor het project in te schrijven. “Wij kunnen onze huidige woning goed verkopen, en dankzij de aantrekkelijke rentestand is het kopen van een duurdere woning financieel goed haalbaar. We gaan nu van een rijtjeshuis naar een half vrijstaand huis, dat is een mooie stap,” geeft Michel aan. “En dat terwijl we wel gezellig in onze vertrouwde buurt blijven. Oké, er staat straks Zoeterwoude-Rijndijk onder ons adres, maar het is nog steeds maar tien minuten fietsen naar het centrum van Leiden.”

Opvallend veel eigen inbreng
Als doorgewinterde nieuwbouwkopers vinden Michel en Vanessa de mate waarin ze zelf kunnen bepalen hoe de woning wordt ingedeeld opvallend. Michel vertelt: “Wij hadden natuurlijk geluk dat we bij de woonworkshop waren, waar we onze eigen wensen konden aangeven. Maar ook in deze fase van de verkoop heb je veel zelf voor het zeggen, want het optie-pakket is ontzettend uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld wanden verplaatsen, kiezen voor een extra badkamer of washok, er is een optie om een kelder te nemen en je kunt kiezen uit verschillende dieptes voor de uitbouw.” Vanessa vult aan: “Puien en binnendeuren, je hebt overal eigen keus in. Bij onze woning vond ik de indeling van de bovenste verdieping niet logisch, dat is nu aangepast naar een compleet andere indeling. Zo wordt het echt je eigen huis.”

Begonnen met de voorbereidingen
Michel, Vanessa, Sven en Bram kunnen niet wachten tot er aan de bouw wordt begonnen, want ze zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Onlangs hebben Vanessa en Michel een mooie keuken uitgezocht bij Voortman Keukens en Sven en Bram zijn hard aan het nadenken over de inrichting van hun nieuwe kamers. De jongens hebben het mooi voor elkaar want de hele tweede verdieping is voor hen, inclusief een eigen gameroom.
Michel vindt het prachtig dat hij de bouw van begin tot eind kan meemaken; het plan ligt langs de route die hij dagelijks loopt met Benson. “Het zal fantastisch zijn ons nieuwe huis steen voor steen te zien worden opgebouwd.”

Contactpersoon

1
Ruud de Hoogt
Projectontwikkelaar
088 - 100 95 00

Bel mij terug

Volg ons op Facebook

Wonen in de Watertuin
is een ontwikkeling van:

Logo_Kalliste_Groen_RGB.gif

 

Makelaar:

Fides - ERA - NVM - Telefoonnummer Nieuwbouw_zonder TEL klein.jpg

 

Aannemer:

Logo Giesbers Wijchen.JPG

 

Architect:

loko_architecten.gif

 

Financieel adviseur:

20170327 logo CombiNed KLEIN.jpg